OM CLT

CLT- CROSS LAMINATED TIMBER

DEN KORSLIMMADE MODERNA TRÄVÄGGEN

CLT är en solid och massiv träprodukt som används för att skapa höga, stabila och robusta konstruktioner.

Det är träindustrins svar på den prefabricerade byggelementsväggen.

Detta är en produkt att använda som stomme för vägg, golv och tak. Principen för att uppnå stora konstruktionsfördelar är enkel. 3-7 lager med brädor av gran limmas till varann i korsande riktning för varje lager. Limmet och de multipla lagren trä skapar en lufttät väggskiva efter bara 1 h torktid. Ingen plast behöver tillsättas för att nå dagens höga lufttäthetskrav i en väggskiva av CLT.

TEKNIKEN

CLT-skivan tillverkas i fabrik och med hjälp av digitala ritningar fräses alla typer av fönster- och dörrurtag, hål och spår för el och avlopp med hjälp av en högteknologisk fräs. Allt detta med en precision på +/- 2mm.

Det innebär att det du ritar och ber maskinen göra är exakt det du får tillbaka. Tekniken är så pass kontrollerad att den färdiga väggen har en yta fin nog att använda som färdigt ytskikt invändigt i lägenheten likväl som på skolan och kontoret.

I FABRIKEN

Produkten lämpar sig mer än väl för att rationalisera en produktion av bostäder och offentliga miljöer. I vår fabrik kan vi så när som på klocklsaget planera en produktion där vi färdigställer våra bostäder i en kontrollerad miljö.

Tack vare produktens stabilitet och exakta produktion bygger vi sedan likt lego ihop vår enhet och levererar den färdig till byggarbetsplatsen.